Експерти от НАСА смятат, че Луната е имала собствена атмосфера

...
Експерти от НАСА смятат, че Луната е имала собствена атмосфера
Коментари Харесай

В миналото Луната имала собствена...

Експерти от НАСА считат, че Луната е имала лична атмосфера преди три до четири милиарда години, заяви в. " Дейли мирър ".
 
Според ново изследване на галактическата организация интензивна вулканична активност е изхвърляла газове на повърхността на Луната по-бързо, в сравнение с е било допустимо те да се разпространят в открития космос.

 
Тези изригвания били формирани от газове , като въглероден окис . Те образували преходна атмосфера към Луната, която се запазила към 70 милиона години, преди дефинитивно да се разсее в галактическото пространство.

 
Специалистите споделиха, че атмосферата е била най-плътна преди 3,5 милиарда години. Тя е съдържала следи от сяра и вода .

 
" Откритието фрапантно трансформира усещането ни по отношение на Луната - от безвъздушно скално тяло до такова, което е имало атмосфера, по-плътна от тази към Марс в сегашното ", сподели един от откривателите Дейвид Кринг.

 
Той добави, че в този интервал от историята си Луната се е намирала 3 пъти по-близо до Земята, в сравнение с в наши дни и е изглеждала към 3 пъти по-голяма в небето.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР