Експерти на Столична община днес обявиха, че времето не е

...
Експерти на Столична община днес обявиха, че времето не е
Коментари Харесай

Институтът за пътна безопасност напомни на Фандъкова за неспазените обещания

Експерти на Столична община през днешния ден оповестиха, че времето не е уместно за ремонт на компрометиралото се асфалтово покритие на Лъвов мост. В същото време се прави ремонт на асфалтовото покритие на Автомагистрала „ Тракия “ в региона на Чирпан. Явно времето е уместно да се ремонтира автомагистрала, само че не е уместно за поправки в град София.
Това показват в остро мнение от Института за пътна сигурност.

От там припомнят още на столичния кмет Йорданка Фандъкова че към момента не е изпълнила обещанията, които даде в предизборния спор за превоза на София.

Повод за мнението на ИПБ са пукнатините на пътното платно в региона на " Лъвов мост ", които провокираха нов скандал в публичното пространство. Експерти са направили оглед, посредством който е било установено, че поддръжката му и качеството на осъществяване не дава отговор на актуалните условия.

От направените констатации се открива, че след стартиране на мостовото оборудване в употреба от 2014 година при натоварването на трафикопотока са се получили слягания, в резултат на което са зародили множеството пукнатини. По време на употребата тези пукнатини са били запълвани с битум, само че това не е довело до прекъсване на сляганията. Преди началото на зимния сезон, пукнатините с широчина повече от 4 см не са били запълнени. Следователно водата е проникнала в дълбочина, което е довело до компрометиране на асфалтовата настилка.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР