Експерти изследваха щракането с пръсти и установиха, че това е

...
Експерти изследваха щракането с пръсти и установиха, че това е
Коментари Харесай

Разгадаха тайната на щракането с пръсти

Експерти изследваха щракането с пръсти и откриха, че това е най-бързото ускоряване на човешкото тяло, заяви " Дейли мейл ". При него върхът на издаващия тон пръст доближава дланта единствено за 7 милисекунди, което е 20 пъти по-бързо от мигането. Точното количество сила е основно за положителния тон.

Щракането с пръсти е развой с три етапи - стартира с прилепяне на палеца и междинния пръст, при което силата се натрупва в сухожилията. Триенето сред пръстите служи като заключващ механизъм, до момента в който междинният пръст не премине около палеца и удари дланта.

За разлика от сходните механизми при животните, като някои мравки и термити, при индивида по-важна роля има триенето на кожата, считат откривателите от Технологичния институт на Джорджия.

Специалистите са употребявали за изследването си високоскоростни камери и сензори. Те са ревизирали и по какъв начин работят върху него разнообразни накрайници, в това число железни, тъй като са се въодушевили за опита от героя Танос в " Отмъстителите ". Злодеят щрака с пръсти, с цел да унищожи половината човечество, само че това не би следвало да е ефикасно, откакто е с железни ръкавици, тъй като с тях щракането на пръсти е невероятно, тъй като липсва нужното търкане.

За ефектното щракане с пръсти съществува " златна зона " - търкането би трябвало да е оптимално. При леко триене, като с ръкавици, няма задоволително сила. Ако е прекомерно мощно, пръстите се приплъзват постепенно и огромна част от силата се разпръсква като топлота.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР