Експертът Васко Начев заяви , че един от най-големите печеливши

...
Експертът Васко Начев заяви , че един от най-големите печеливши
Коментари Харесай

Васко Начев: Русия е сред най-големите печеливши от ставащото във Венецуела

Експертът Васко Начев съобщи, че един от най-големите печеливши от ставащото във Венецуела е Русия, която ще заеме пазарната ниша при търговията с тежък нефт, освободена от южноамериканската страна, откакто тя доста понижи добива си на петрол.
В изявление за „ Хоризонт “ анализаторът на Атлантическия съвет уточни, че глобите на Съединени американски щати против Венецуела ще обиден и рафинериите в Персийския залив.

„ Пазарът се концентрира върху това по какъв начин останалите купувачи на недопечен нефт ще реагират и какво ще е въздействието на глобите най-много върху механизмите на заплащане. Истинската битка на нефтения пазар е точно реализацията на тежкия петрол “, сподели той.

Събитията във Венецуела няма да се отразят на цените на международните пазари, защото там в този момент се добиват към 1 % от общото ползване на петрол в света.

На фона на насъбраните под друга форма задължения на Венецуела вниманието е ориентирано към компанията Citgo, която е дъщерна на Венецуелската национална петролна компания, има три рафинерии в Съединени американски щати и е застрашена да премине в ръцете на руснаците, споделя Васко Начев.

„ Засега Националната петролна компания само заплаща едни 3 милиарда по облигации до 2020 година, които изтичат, тъй като в случай че това не го прави, Citgo ще бъде поставена на масата за ликвидация, а това никой не желае да се случи, тъй като 49,9 % от Citgo има „ Роснефт “ и поставяйки го на масата, разумно е първият покупател на бъде " Роснефт " и оттова към този момент да добие контролния пакет на компанията “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР