Експертът по инфекциозни болести доктор Антъни Фаучи ще се присъедини

...
Експертът по инфекциозни болести доктор Антъни Фаучи ще се присъедини
Коментари Харесай

Антъни Фаучи остава главен медицински съветник на Белия дом

Експертът по инфекциозни заболявания лекар Антъни Фаучи ще се причисли към администрацията на новоизбрания президент Джо Байдън, оповестява USA Today.

Вчера Байдън сподели пред Си Ен Ен, че е помолил лекар Фаучи да стане негов основен медицински консултант и част от екипа му за справяне с Covid-19. ``Помолих го да остане на същата позиция, която е изпълнявал при последните няколко президенти, и да бъде основен медицински консултант, както и част от екипа за битка против Covid-19 “, сподели Байдън. ``Разбира се, съгласих се още тогава``, сподели Фаучи през днешния ден за Ен Би Си.

Бъдещият шеф на кабинета на Белия дом Рон Клайн похвали решението в Туитър. " Малко са държавните чиновници в нашата история, които са служили толкоз дълго и толкоз добре. Ще бъде огромна чест да работя още веднъж с него ", написа той.

В четвъртък Фаучи ще се срещне с екипа на Байдън, с цел да обсъдят тактиката за справяне с вируса.

Новоизбраният президент на САЩ заяви, че ще помоли американците да носят маски през първите 100 дни на ръководство.  Байдън сподели още, че ще подреди да се носят маски във всички държавни здания.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР