Експертът от държавната агенция Безопасност на движението по пътищата Росен

...
Експертът от държавната агенция Безопасност на движението по пътищата Росен
Коментари Харесай

Експерт: На година средно губим по един клас деца по пътищата

Експертът от държавната организация " Безопасност на придвижването по пътищата " Росен Рапчев съобщи пред Българска национална телевизия, че на година губим приблизително един клас деца по пътищата. " Губим ги като велосипедисти, като пешеходци, като пасажери. Всяка година губим близо 190 пешеходци, което е голям проблем ", разяснява той. 

" Сега сега, по-голямата част от денонощието е мрачно и пешеходците не са забележими, когато вали дъжд или сняг, прозорецът на автомобила е замърсен от капките, тези капки и рефлектиращите отражения на отсрещното придвижване, пречат на водачите ", заяви експертът.

" Пешеходците са най-уязвимата група участници в придвижването по пътищата, по-добрият вид е да се огледат, даже да имат преимущество, тъй като може да пострадат, даже да бъдат ударени с дребна скорост. Пострадалите пешеходци също са немалка част, освен починалите ", добави Рапчев. Според него ние не учим децата си да бъдат пълноправни участници в придвижването. Той посъветва зимата да си сложим някакъв светлоотразителен детайл в облеклото, с цел да бъдем ясно забележими и различими на пътя.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html

--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР