Експерт по биохимично оръжие избяга от Северна Корея във Финландия.

...
Експерт по биохимично оръжие избяга от Северна Корея във Финландия.
Коментари Харесай

Корейски учен изнесе във Финландия данни за експерименти върху хора

Експерт по биохимично оръжие избяга от Северна Корея във Финландия. Той отнесъл със себе си гигабайти информация за опити върху хора, които се организират в КНДР. 47-годишният експерт, по фамилия Ли, който работел в центъра за микробиологични проучвания в град Канг, провинция Чаган, се добрал до Европа през Филипините на 6 юни.

„ Причина за бягството е фактът, че той се е отнасял скептично към проучванията, в които е взел участие “, съобщил за южнокорейската организация Yonhap източник от севернокорейска правозащитна организация.

Ли отнесъл със себе си запаметяващо устройство, на което се съхраняват 15 гигабайта сведения за химични опити върху хора. През юли той ще застане пред Европейския парламент.

Правозащитниците считат, че историята на учения дезертьор наподобява много правоподобно. Според тях информацията, която Ли съумял да изнесе от страната, по-скоро ще удостовери слуховете, че в севернокорейските превъзпитателни лагери се изпитва химическо оръжие върху хора.

Както оповестява Independent, финландските управляващи не разясняват известието, че в страната им е дошъл академик от Северна Корея.

Официално КНДР твърди, че не разполага с химическо оръжие. Но специалисти считат, че страната създава 20 типа субстанции, които се употребяват при производството на такова оръжие.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР