Еколози организират протести в 10 града против разширяването на ски-зоната

...
Еколози организират протести в 10 града против разширяването на ски-зоната
Коментари Харесай

Природозащитници излизат на национален протест срещу решението за Пирин

Еколози провеждат митинги в 10 града срещу разширението на ски-зоната в Пирин.

 © Българска телеграфна агенция / Архив
Те упорстват държавното управление да анулира решението си от 28 декември, което позволява построяването на нови уреди при капиталово желание за това, което да е в съгласие с екологичните правила.

Междувременно хотелиери и поданици на Банско и района за следващ път ще се съберат на митинг на интернационалния път Е-79 край Симитли в отбрана на разширението на ски зоната.

Към момента няма публично импортиран капиталов план за смяна на концесията на ски зоната. Днес се чака министърът на околната среда и водите Нено Димов да беседва с концесионера, с цел да се запознае с плана му за създаване на нови уреди. Министър Димов увери, че в случай че концесионерът внесе публично плана си, той ще премине през всички стадии на публично разискване.
 Нено Димов дава отговор във фейсбук за втория въжен превоз на Банско Нено Димов дава отговор във фейсбук за втория въжен превоз на Банско
Министър на околната среда и водите Нено Димов ще се срещне с концесионера на спортните уреди в Банско на следващия ден. Това разгласи самият той в предаването...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР