Екологичната книга Дара и първият полет“ ще има две премиери

...
Екологичната книга Дара и първият полет“ ще има две премиери
Коментари Харесай

Представяне на екологичната книга „Дара и първият полет“

Екологичната книга „ Дара и първият полет “ ще има две министър председатели в Габрово тази седмица, които са проведени от Музея на хумора и сатирата.

Първата е пред възпитаници от Национална Априловска гимназия в Актовата зала на учебното заведение, а втората на 4 ноември от 16:30 за по-малките в залата с изложбата „ Град Градина “ в Музея на хумора и сатирата.

„ Дара и първият полет “ е авторски дебют на образния актьор Адриана Герасимова.

Това е на пръв взор екологична книга за на пръв взор деца. Тя е колкото магически полет, толкоз и спешно приземяване в действителността. Засяга тематики като свръхконсуматорство, замърсяване, климатични промени, само че действително касае откъсването на индивида от Творението, обезстойностяването на живота и естествените процеси. Това е книга за нас като градивна част от Цялото, а не като доминантен тип.

Работата по „ Дара и първият полет “ лишава 4 години, а полетът на Дара започва от една виртуална среща на авторката с действителна и агонизираща полярна мечка.

През 2021 година корицата на книгата е отличена от Ясен Гюзелев с първа премия за илюстрация в състезанието на Hahnemühle FineArt Contest.

Печатът на книгата е напълно финансиран посредством споделена акция, също като отговорността ни по тематиката. 21% от приходите от книгата и всеки различен артикул към нея ще бъдат дарявани за екологични дела.

Книгата е част от по-мащабен план за деца и юноши – KIDS4FUTUREARTH, който занапред следва да се разгърне. Към момента предлага лимитирана серия от:

* стоманени канчета с подбрани илюстрации от „ Дара и първият полет “;

* многократни текстилни торби от рециклиран полиестер и органически памук със ситопечат;

* постери и принтове с определени илюстрации от пилотното издание;

* работи се и по серия пъзели за дребни и огромни.

Предстоят изненади, опознавателни събития и лекции, както и на практика занятия като работилници за деца и родители по тематиката.

Първата работилница за деца по тематиката за замърсяването „ 5 минутна консумация, безконечен живот на бунището. Как да предотвратим това? “ ще се състои при нас в Музея на хумора и сатирата.

Адриана ще разписва и едни от последните български копия на книгата. Там ще бъде и самата Дара. Очакваме ви, дребни и пораснали деца!

„ Дара и първият полет “ в двете й езикови версии, както и еко мърчандайзът към KIDS4FUTUREARTH може да откриете в Музей на Хумора и сатирата
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР