Екологична инициатива за почистване на брега на Марица ще се

...
Екологична инициатива за почистване на брега на Марица ще се
Коментари Харесай

Канят всички пловдивчани на почистване на брега на Марица в ...

Екологична самодейност за разчистване на брега на Марица ще се организира на 20.03.2021 година /събота/. Сборният пункт е Въженият мост на Гребната база, 13.45 часа. На всеки, включил се към почистването, ще бъдат обезпечени ръкавици, чували, дезинфектанти и маски. Идеята за благородната самодейност е на футболната легенда на Локомотив Пловдив – Любомир Корадов, който е претендент за депутат от Българска социалистическа партия на идните избори.

Корадов кани пловдивчани и посетители дружно да почистят крайбрежията на реката до Гребната база. Това обичано на всички поданици на Пловдив зелено място може да бъде доста по-привлекателно, чисто и безвредно, в случай че се почисти с общи старания и се поддържа от всеки един от нас.

Пловдив е един от дребното градове в света, който съчетава в границите си река, тепета и предпазени естествени зони. За страдание последните години тези еко „ перли “ на града под тепетата са обект на посягане от вандали, а огромна част риболовците около Марица за жалост оставят след себе си отпадък, неразградим стотици години.

Най-старият жив град в Европа от няколко години за жалост е на челото на класациите за замърсен въздух у нас, а и в Европа, и пазенето и поддържането на зелените оазиси на територията на Пловдив е извънредно значима тематика, която за жалост все по-малко политици залагат в предизборните си акции и стратегии.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР