Екипите на полицията се отзовават на странни и дори абсурдни

...
Екипите на полицията се отзовават на странни и дори абсурдни
Коментари Харесай

Български абсурди! Стресирани българи към полицаи: Дойдоха извънземните, къде сте?

Екипите на полицията се отзовават на странни и даже неуместни сигнали. Наложило се униформени от Варна да разследват… извънземни. Абсурдната история описа пред Българска национална телевизия основен служител на реда Кирил Киров от ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна.

„ Пристигат сигнали – „ Дойдоха извънземните, Вие какво вършиме? “. В последна сметка се оказа, че това са светлини от нощни заведения, които се отразяват в нощното небе “, добавя той.

Често се случва възрастни хора да “загреят ” телефонните линии в полицията с позвънявания за летящо НЛО, предава Флагман.

Оказва се, че хората търсят помощ от униформените за всичко – от несъответствуващи, съгласно тях, от песни на улични музиканти до шумната обич на съседите.

Обаждания се одобряват непрекъснато в Оперативната дежурна част на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Варна. Дежурните в полицията са привикнали с от време на време страните сигнали, които получават през националната система 112 и от денонощните телефонни линии в полицията.

„ След като го получим този сигнал, ние го разпределяме сред районните ръководства. Понякога се вършат и конферентни връзки с районните ръководства, с цел да се посочи и обясни същността на сигналите “, изяснява инспектoр Христо Христов, ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна.

Колкото и да желаят, служителите на реда не всеки път могат да оказват помощ на всички, които се обаждат с проблем.

„ Имаше един подобен сигнал за доста мощен звук от прелитащ изтребител. Тогава в този миг имаше Air Police и облитаха територията на Варна, с цел да видят къде са летищата. Понеже очевидно по-ниско минават, хората всеобщо се обаждаха тук да понижим шума. Колкото и предпочитание да имаме, няма по какъв начин да го реализираме това нещо. Пък и няма по какъв начин да прелетим горе, с цел да им кажем да понижат шума “, спомня си Киров.

Дежурните служители на реда преценят на кои от сигналите могат да реагират, с цел да избегнат комични обстановки.

„ Имало е случай, когато се обаждат, че доста шумни съседи, които най-вероятно вършат обич и би трябвало да отидем да вземем отношение. Там няма по какъв начин да се намесим. Такива са сигналите, има и комични, има и плачевни “, споделя още той.

„ Друг сходен случай беше с махленски музикант, който свирил несъответствуваща музика, вид чалга. Също по този начин имаше случай, когато мъж се обажда на 112 и желае превоз от полицията, с цел да бъде отведен до Аспаруховия мост, откъдето да скочи. Това за нас е неуместно като сигнал “, добавя инспектoр Христо Христов, ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна.

Полицаите споделят, че неуместните сигнали се усилват. На базата на опита те преценят по кое време позвъняването е основателно.

„ Наистина има неистинен сигнали. Някои са пресилени и не дават отговор на действителността. Възрастни хора постоянно подават сигнали за младежи, които шумят, само че с цел да подсилят драматизма на сигнала, допълват, че те пушат марихуана, трошат детски уреди. Колеги отиват на място установяват, че това в реалност не е по този начин “, споделя Христов.

И в случай че неуместните сигнали провокират усмивка, то подправените затрудняват работата на служителите на реда, които в това време е можело да оказват помощ на някого.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР