Екипи на противопожарната служба в Кюстендил и Общината в Кюстендил

...
Екипи на противопожарната служба в Кюстендил и Общината в Кюстендил
Коментари Харесай

От събота дими закритото сметище край Кюстендил, следят въздуха

Екипи на противопожарната работа в Кюстендил и Общината в Кюстендил от няколко дни се пробват да овладеят пожар на закритото градско бунище в Кюстендил. Сметището дими от събота.

Дежурства са давали Районната работа "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " /РСПБЗН/, запръстяване се прави непрекъснато и от Общинското дружество "Чистота ", сподели А Ивайло Чалъков - специалист в направление "Отбранителна и мобилизационна подготовка " към Община Кюстендил, съобщи Българска телеграфна агенция. Той увери, че няма заплаха за хората в региона.

"Има мобилна лаборатория на Районната ревизия по запазване на околната диря /РИОСВ/ - София, която прави непрекъснати замервания за нездравословни излъчвания във въздуха ", сподели Чалъков. Вероятно става въпрос за възпламенил се метан от разлагането на органични боклуци, добави Чалъков.

Депото е спряно от употреба публично със заповед на шефа на РИОСВ-Перник от 20 октомври 2017 година То не дава отговор на условията на българското и на европейското законодателство в региона на запазване на околната среда и ръководството на отпадъците и е с от дълго време привършен потенциал.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР