Екипи на митнически мобилни групи откриха 470 кутии /9400 къса/

...
Екипи на митнически мобилни групи откриха 470 кутии /9400 къса/
Коментари Харесай

Удар на митничарите! Откриха контрабандни цигари, скрити в тайници на камиони

Екипи на митнически мобилни групи откриха 470 кутии /9400 къса/ контрабандни цигари в тайници на два товарни автомобила, влизащи в страната от Турция. Цигарите са конфискувани при две обособени инспекции на Митнически пункт Лесово.

На 19.08.2018 година към 17:00 часа на трасе " Входящи товарни коли " на Министерство на правосъдието Лесово е дошъл товарен автомобил с румънски регистрационен номер, ръководен от румънски жител. Превозното средство е селектирано за инспекция от екип на митническа мобилна група. При инспекцията с рентгенова инсталация и последвалия физически надзор, митническите чиновници откриват в тавана на шофьорската кабина укрити 230 кутии цигари без акцизен бандерол, от които 130 кутии с марка " Pall Mall " и 100 кутии с марка " Assos " - всички с надписи " FOR DUTY FREE SALE ".

Други 240 кутии контрабандни цигари са открити в приспособен като тайник железен контейнер за въздух в товарен автомобил с турски регистрационен номер. Камионът, ръководен от турски жител, е пътувал от Турция за Полша през България и е дошъл на Министерство на правосъдието Лесово на 11.08.2018 година Екип на митническа мобилна група открива при оглед на влекача и полуремаркето, че един от металните резервоари за въздух е преработен и може да се отваря посредством в допълнение направена резба. От металния резервоар- тайник са конфискувани 240 кутии цигари без акцизен бандерол, от които 220 с марка " LM " и 20 кутии " Parliament ", също с надписи " FOR DUTY FREE SALE ".

Срещу двамата водачи, румънски и турски жител, са формирани актове за откритите митнически нарушавания.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР