Екипът, подготвил частта Цифрова свързаност в Плана за възстановяване и

...
Екипът, подготвил частта Цифрова свързаност в Плана за възстановяване и
Коментари Харесай

Събев и Божанов: Никой никога не е имал идея да прави държавен телеком

Екипът, подготвил частта " Цифрова съгласуваност " в Плана за възобновяване и резистентност, обясни задачите и финансовите параметри на изпълнителните шефове на операторите А1, Виваком и Йеттел , оповестиха от Министерството на превоза и известията (МТС).

" С идването си в ръководството, новото държавно управление промени фокуса на главните посоки в проекта, като в този момент задължението, който министерствата на превоза и известията и на електронното ръководство поемат, е да се обезпечи гигабитова съгласуваност до отдалечени и едва обитаеми региони за 350 хиляди души (в предходния вид бяха 100 000), и да се укрепи и надстрои Единната електронна съобщителна мрежа ", показват от МТС.

Никой в никакъв случай не е имал концепция да прави държавен телеком, безапелационни са министърът на превоза и известията Николай Събев и министърът на електронното ръководство Божидар Божанов.
 Събев сезира общините за дребните летища, желае съгласуваност с други страни
Събев сезира общините за дребните летища, желае съгласуваност с други страни

Проеждат се срещи с кметовете за бъдещето на летищата

По думи на Събев задачата е да се откри добра синергия сред огромните телекомуникационни оператори и страната . Оттук нататък изпълнителната власт и телекомуникационният отрасъл ще търсят благоприятни условия за партньорство в осъществяването на планове в границите на проекта, главно в развиването на мрежата на Министерство на електронното ръководство и в обезпечаването на съгласуваност в едва обитаемоте региони.

Общо средствата в частта " Цифрова съгласуваност " са над 600 млн. лева
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР