Екипът от специалисти по системи за информация на пътниците, под

...
Екипът от специалисти по системи за информация на пътниците, под
Коментари Харесай

Продъжлава обновяването на информационните системи на трамваите от линии 3 и 10

Екипът от експерти по системи за информация на пасажерите, под управлението на Д-р - зам. кмет по превоз на Столична община и с координацията на отдел "Експлоатация " в Столичен електротранспорт ЕАД, Трамвайно хранилище Искър и Трамвайно хранилище Красна поляна, продължава с реализацията на плана за възобновяване и ремонт на осведомителните системи на трамваите марка "ЧКД ", доставени през 1999 година.

Те са първите трамвайни мотриси с пътническа осведомителна система и, когато стартират обслужването на линия 9 са същински шлагер за столичани и гостите на столицата.Стари ватмани споделят даже, че даже е имало съществени санкции за невключена пътническа осведомителна система. "Имаше един господин, който всяка заран ставаше рано и чакаше трамвая на площад "Македония ", с цел да чуе дали работи уредбата. Ако не работеше, то тутакси ни докладваше и си имахме огромни проблеми. Толкова ни дебнеха, че техническите инспектори, се качваха на някоя спирка и записваха дали ти работи уредбата. Беше казармена работа. ", споделя машинист с над 25 години стаж в електротранспорта.



21 години по-късно, екипът на Марио Евстатиев и Николай Александров се заема с нелеката задача да върне блясъка на старите осведомителни системи, даже и да ги обнови по този начин, че да могат да бъдат интегрирани с новата система за таксуване, която се построява сега в София. Тяхната цел е, с изключение на, системите да проработят като нови, да оставят отворена опция за спомагателна интеграция с вътрешни осведомителни табла или диктори да вземем за пример.



Проектът, който експертите назовават с името на депото, в което са трамваите, планува всички 17 транспортни средства от вида Т6А2-Сф да преминат през техните грижи, като за един от тях - 2057, те готвят специфична изненада за феновете на публичния превоз.



Снимки: Марио Евстатиев
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР