Международният валутен фонд (МВФ) подобри днес прогнозите си за британската

...
Международният валутен фонд (МВФ) подобри днес прогнозите си за британската
Коментари Харесай

МВФ: Британската икономика отчита по-бърз от предвидения растеж

Международният валутен фонд (МВФ) усъвършенства през днешния ден прогнозите си за английската стопанска система, която се възвръща " по-бързо от предстоящото ", само че финансовата институция предизвестява за " сложни избори " на хоризонта, с цел да се стабилизира държавният дълг, съобщи Франс прес.

" С по-бързото от плануваното възобновяване английската стопанска система се насочва към меко кацане след лека техническа криза през 2023 година ", се показва в отчет на МВФ.

Очаква се брутният вътрешен артикул (БВП) на Англия да нарасне с 0,7 на 100 за цялата 2024 година, което е усъвършенстване по отношение на упования напредък от 0,5 на 100 в последните априлски предвиждания.

Според формалните английски данни, оповестени при започване на май, страната е записала напредък на Брутният вътрешен продукт от 0,6 на 100 на през първото тримесечие на годината.

След като е достигнала пик от над 11 на 100 в края на 2022 година, инфлацията в Обединеното кралство е намаляла по-бързо от плануваното предходната година, като би трябвало да се върне на стабилно ниво при започване на 2025 г, с цел да доближи поставената от " Банк ъв Ингланд " (Bank of England) цел от 2 на 100, отбелязва МВФ.

Финансовата институция планува Брутният вътрешен продукт да нарасне с 1,5 на 100 през 2025 година, защото понижението на инфлацията поддържа покупателната дарба, показва Българска телеграфна агенция. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР