Екипът на специалния прокурор на САЩ Робърт Мълър разследва евентуалното

...
Екипът на специалния прокурор на САЩ Робърт Мълър разследва евентуалното
Коментари Харесай

САЩ разследват участие на Майкъл Флин в създаването на филм, изобличаващ Гюлен

Екипът на специфичния прокурор на Съединени американски щати Робърт Мълър проверява възможното присъединяване на компания на Майкъл Флин в основаването на документален филм, изобличаващ ислямския просветител Фетхуллах Гюлен, който Анкара упреква за опита за прелом предходната година, съобщи ТАСС, базирайки се на електронното издание на в. " Уолстрийт джърнъл ".

Според изданието екипът на Мълър се интересува от ролята на Флин, който беше консултант на президента Доналд Тръмп по въпросите на сигурността, в основаването на кино лентата, който е в полза на Турция и показва живеещия в Съединени американски щати Гюлен в отрицателна светлина. Според вестника за основаването на кино лентата, който по този начин и не бил приключен, компанията на Флин " Флин интел груп " е наела няколко консултанти, които прокуратурата счита да разпита, предава Българска телеграфна агенция.

" Уолстрийт джърнъл " отбелязва, че по време на президентската акция в Съединени американски щати предходната година компанията на Флин е подписала контракт за 530 хиляди $ с турски предприемач, непосредствен до президента Реджеп Тайип Ердоган, за лобиране в интерес на Анкара. Създаването на кино лентата за Гюлен било част от лобистката акция, съгласно източника на вестника.

Анкара счита Гюлен за основен уредник на опита за прелом в Турция. Турските управляващи желаеха публично Съединени американски щати да им предадат Гюлен. " Уолстрийт джърнъл " по-рано писа, че през декември предходната година Флин е обсъждал с представители на турското държавно управление опциите за образуване на екстрадицията на Гюлен. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР