Екипът на Пловдивския театър изненада двама от най-знаковите си актьори

...
Екипът на Пловдивския театър изненада двама от най-знаковите си актьори
Коментари Харесай

Драмата произведе в чин „Дон Кихот” актьорите Симеон Алексиев и Стефан Попов

Екипът на Пловдивския спектакъл изненада двама от най-знаковите си артисти и им връчи статуетката „ Дон Кихот” след края на спектакъла „ Майстори” нощес. Поводът бе 75-годишнината на Стефан Попов и 70-годишнината на Симеон Алексиев.

И двамата отдадоха славната си кариера на пловдивската аудитория и не престават да играят в най-емблематичните и обичани на феновете представления от афиша на театъра.

„ За Драматичен театър-Пловдив през днешния ден е двоен празник, тъй като двама от превъзходните артисти от трупата ни навършиха кръгли годишнини. Дами и господа, да приветстваме Симеон Алексиев и Стефан Попов. За мен е голяма чест и наслада да се поклоня пред гения на тези двама изключителни артисти. За пловдивския спектакъл, за пловдивската аудитория е чест и горделивост, че те отдадоха живота си на този обичан техен спектакъл. В театъра не е наложително да бъдеш вманиачен, само че доста оказва помощ и, повярвайте ми, това в действителност е една луда, само че доста красива специалност. Затова позволете ми да им връча превъзходната статуетка на най-лудия Дон Кихот – най-големия идеалист. Благодаря ви, сътрудници, ние всички ужасно ви обичаме, а виждам, че и публиката ви обича”, сподели шефът Кръстю Кръстев и им връчи пластиките, на които пишеше „ На Симеон Алексиев/Стефан Попов с любов и благодарност от Драматичен театър-Пловдив”.

„ Боже Господи, това се споделя изненада. Благодаря ви. Аз съм доста благополучен човек. Живея в най-красивия град. Имам най-приказната и взискателна аудитория, имам обичания спектакъл, имам и обичано момиче. Аз съм на 7, нулата не се брои. Тя е на 6 и към момента върви на забавачка, тъй като умира да се забавлява. Забавлявайте се и вие. Ще изтъквам един огромен пловдивчанин – режисьора Коко Азарян, който споделяше: „ театърът, майна, е място за очовечаване”. Благодаря ви, благодаря ви, че ви има, в случай че ви нямаше вас, нямаше да ни има нас. Нямаше да има място, където да ставаме човеци”, не скри вълнението си Симеон Алексиев и с думите си провокира бурните овации на цялостната зала.

„ Благодаря ви. Прекрасни сте, идвайте по-често на спектакъл. Хубаво е”, одобри премията и Стефан Попов.



Фотографии: Александър Карамфилов
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР