Екипът на Господари на ефира излезе с позиция, след като

...
Екипът на Господари на ефира излезе с позиция, след като
Коментари Харесай

Господари на ефира за бития репортер: Нямаше да се стигне дотук, ако държавата си бе свършила работата

Екипът на „ Господари на ефира ” излезе с позиция, откакто репортерът Димитър Върбанов беше атакуван, до момента в който правил следствие по случай с склад за храни с изминал период на валидност във Велико Търново.
 Повдигнаха обвинявания за лека телесна щета на нападателите на журналиста Димитър Върбанов  Трима души нападнаха и биха кореспондент на Господари на ефира в Търново
От предаването са безапелационни, че не би се стигнало до това, в случай че институциите са си свършили работата след подадения до тях сигнал за склада, което е станало още през юни.

От предаването благодарят за солидарността и поддръжката към репортера, като допълват, че са обезпокоени от зачестилите опити за разпра с публицисти. 

Ето и цялата позиция:

Екипът на „ Господари на ефира " показва своята благодарност към българското общество и медии за солидарността и поддръжката към нашия сътрудник Димитър Върбанов.

Както е добре известно към този момент, репортерът на предаването имаше конфликт със чиновници на склад - обект на следствие на „ Господари на ефира " от юни тази година. Той беше изхвърлен от тях, до момента в който се опитваше да си свърши работата. Митко Върбанов беше настанен във великотърновската болница за краткотрайно наблюдаване, с диагноза леко мозъчно разтърсване.

За благополучие /този път/ журналистът се размина без съществени пострадвания. Същевременно обаче не можем да не споменем обстоятелството, че дотук изобщо нямаше да се стигне, в случай че институциите си бяха свършили работата в точния момент. Прокуратурата и Агенция по храните получиха сигнал по този случай от „ Господари на ефира " още през юни месец. Ние надлежно получихме заричане, че складът с храни с изминал период на валидност ще бъде затворен и храните - унищожени. Почти 4 месеца по-късно складът продължава да работи необезпокоявано и опитът на нашия кореспондент да продължи следствието приключи по този метод.

Изключително обезпокоителен е фактът, че опитите за разпра с публицисти в нашата страна зачестяват. Реакцията ни против всеки подобен случай би трябвало да е остра и безапелационна, с цел да не допуснем това да се трансформира в всекидневие. Настояваме институциите да реагират в точния момент, когато получават сигнали за нарушавания и неспазване на Закона, с цел да не допуснем в бъдеще, при някоя сходна разпра, да се стигне до в действителност трагични последици.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР