Екипът на доц. Людмил Симеонов от Пирогов е извършил уникална

...
Екипът на доц. Людмил Симеонов от Пирогов е извършил уникална
Коментари Харесай

В Пирогов възстановиха китката на мъж, който не е можел да ползва ръката си

Екипът на доцент Людмил Симеонов от " Пирогов " е направил неповторима интервенция за Югоизточна Европа. Чрез нея шефът на единствената у нас Клиника по хирургия на ръката е възвърнал опцията 37-годишен мъж от София да употребява пълноценно още веднъж ръката си, оповестяват от лечебното заведение.

По мотив на предходно заболяване мъжът губи функционалностите на китката си, което рефлектирало върху опцията да употребява ръката си. По време на продължителната интервенция, доцент Симеонов сменя повредената до последна степен става с нова. Такава интервенция се прави за първи път в тази част на Европа.

Досега всички пациенти, които се нуждаеха от промяна на гривнената става (китката), се е налагало да отидат до някои от огромните европейски страни и Съединени американски щати, в които се прави сходна интервенция. Протезата е измислена в Швеция.

Китката е извънредно финна и характерна част от човешкото тяло. Китката бива определяна като става на ставите, тъй като компилира в себе си " букет " от стави.

Ежегодно единствено през " Пирогов " минават към 2000 пациенти с тежки фрактури на гривнената става.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР