Екипът на Castrol Honda Racing обяви, че бившата звезда от

...
Екипът на Castrol Honda Racing обяви, че бившата звезда от
Коментари Харесай

Бившият Ф1 пилот Рикардо Патрезе се връща на Спа

Екипът на Castrol Honda Racing разгласи, че някогашната звезда от Формула 1 Рикардо Патрезе и Лоа Депайе ще бъдат в един екип за надпреварата па устойчивост " 24 часа на Спа Франкоршан " от 26 до 29 юли. Двамата ще бъдат сътрудници с формалните водачи на Honda Бертран Багет и Естебан Гуерери с колата NSX GT3, оборудвана със идващото потомство 3.5-литров V6 мотор с двойно турбо. Суперколата е готова за сериите Blancpain Endurance.

Автомобилът ще взе участие в категорията pro-am, която изисква най-малко двама " бронзови " водачи, лицензирани от ФИА, дружно с експертите. Рикардо Патрезе, който е на 64 години, бе автоматизирано систематизиран като " бронзов ", откакто е натрупал зад тила си 17 години в надпревари от най-голям сан и победи във Формула 1 и международния шампионат за спортни коли. Той е първият водач с над 200 старта в Гран при от Формула 1, има 6 победи и 37 подиума. Италианецът е втори в шампионата през 1992 година и победи в надпреварата за спортни коли " 1000 километра на Спа " през 1985 година

Французинът Лоа е добре прочут втори основен редактор на спортното списание Top Gear във Франция и е един от най-авторитетните автомобилни публицисти в родината си. Той е наследник на водача от Формула 1 и победител в Гран При, Патрик Депайе. Лоа е израсъл в моторспорта и той е в кръвта му. Състезавал се е дълго време през 90-те години и по-късно отива да кара спортни коли, като няколко пъти финишира в топ 6 в Купата на ФИА за спортни коли в Европа и Grand-Am в Съединени американски щати. През последните години поради натоварения си график, той взе участие в избрани надпревари във френските шампионати GT, Clio Cup и Le Mans Classic.

Двамата караха NSX GT3 в Червесина, Италия предишния месец и още веднъж на формалните проби за " 24 часа на Спа ", с цел да се опознаят. Колата NSX GT3 направи спортен дебют през 2016 година и стана победител в северноамериканските шампионати за спортни коли IMSA WeatherTech и Pirelli World Challenge в първия си цялостен спортен сезон. NSX GT3 е част от потребителската спортна стратегия – корпоративен план сред Honda Motor, JAS Motorsport и Honda Performance Development (HPD), която включва разнообразни серии в Европа, Азия и Северна Америка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР