Екипът на австрийския филм Корсаж, който е кандидат за награда

...
Екипът на австрийския филм Корсаж, който е кандидат за награда
Коментари Харесай

Австрийският кандидат за „Оскар” под въпрос след обвинение срещу актьор за детска порнография

Екипът на австрийския филм " Корсаж ", който е претендент за премия " Оскар " за задграничен филм, изпадна в ужас и неустановеност, откакто бе оповестено обвиняване за владеене на материали с детска порнография от артиста, изпълняващ ролята на император Франц Йосиф в продукцията, заяви Агенция Франс Прес.

Обществената телевизия ORF, която е копродуцент на кино лентата, разгласи, че ще се въздържа от " продуциране и разпространяване на продукции с присъединяване на Флориан Тайхтмайстер ", в изказване, публикувано на уеб страницата й.

Според медията веригата киносалони Cineplexx, която ръководи 400 кинотеатъра в дванадесет страни, изтегля от програмата си кино лентата, който бе показан предходната година на кинофестивала в Кан.

От професионалната асоциация на кинематографичната промишленост в Австрия оповестиха за Агенция Франс Прес, че поддържат " съвещания с режисьора и продуцентите " на кандидатурата на " Корсаж " за премия " Оскар ".
 
The star of the Austrian film was caught with 58,000 images.
— The Daily Beast (@thedailybeast)
Трябва да се прави разлика сред кино лентата и държанието на артиста , който взе участие в него, показват от организацията, избрала " Корсаж " да показа страната на идната гала за премиите " Оскар " в категорията за задграничен филм.

В петък юрист на Флориан Тайхтмайстер , на 43 година, разгласи пред медиите обвиняването против артиста, който ще се признае за отговорен и ще се изправи пред съд на 8 февруари . Той е упрекнат в владеене на огромно количество материали с детска порнография, най-малко в интервала февруари 2008 г.- август 2021 година Ако бъде приет за отговорен, е заплашен от отнемане от независимост до две години.

Австрийският народен Бургтеатер, където работи артистът, разгласи, че Тайхтмайстер е уволнен.

В изказване, изпратено до Агенция Франс Прес в неделя, продуцентите на кино лентата Йохана Шерц и Александер Глер удостоверяват, че фотосите на кино лентата са почнали преди появяването на " първите клюки " за артиста през есента на 2021 година Актьорът ги уверил в отговор на тяхно питане, че става дума за погрешни изказвания.

Двамата декларират също, че са уведомили всички съпродуценти, сътрудници на продукцията, както и Академията за кинематографично изкуство и просвета в Съединени американски щати, за до момента известните обществено обстоятелства по случая.

" Корсаж " е показан на 70 фестивала по света и е платен за разпространяване в над 90 страни. През декември стартира излъчването му по кината в Съединени американски щати.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР