Горски пожари в Хавай: Екипите може да открият 10 до 20 жертви на горски пожар на ден - губернатор

...
Екипажите за възстановяване, които претърсват изгорени до пепел домове и
Коментари Харесай

Екипажите за възстановяване, които претърсват изгорени до пепел домове и превозни средства в Хавай, вероятно ще намерят 10 до 20 повече жертви на ден, предупреди губернаторът.

Броят на загиналите нарасна до 96 в неделя, което прави това най-смъртоносното природно бедствие в САЩ от повече от век.

Губернаторът Джош Грийн каза пред CBS News, че може да отнеме до 10 дни, за да се научи пълният брой на смъртните случаи.

Почти целият град Лахайна беше унищожен в пожара.

"Няма какво да се види освен пълно опустошение", каза г-н Грийн пред CBS, Новинарският партньор на BBC в САЩ в неделя.

Той добави, че всички жители на Лахайна - дом на 12 000 души - вероятно са избягали или са загинали в пожара. Той каза, че екипажите вероятно ще открият още жертви и че ще отнеме време, за да ги идентифицират.

"Трудно е да разпознаеш някого", каза г-н Грийн.

Към събота властите в Лахайна казаха, че само 3% от града са били претърсени досега. Те са използвали помощта на трупни кучета, за да намерят допълнителни жертви.

„Имаме зона, която трябва да задържим, която е най-малко пет квадратни мили и е пълна с нашите близки“, каза полицията на Мауи Шефът Джеф Пелетие на пресконференция през уикенда.

Общо 10 кучета търсачи са били изпратени от екипите за търсене и спасяване на Федералната агенция за управление на извънредни ситуации, казаха от агенцията пред CNN.

Няколко също са били изпратени от противопожарните служби на Южна Калифорния, съобщиха служители пред репортери.

кучетата са много ефективни при намирането на човешки останки, казват експертите, но трябва да си почиват и да се хидратират често между търсенията.

Само две жертви от известните 96 са били официално идентифицирани досега благодарение на ДНК технологията, каза шеф Пелетие.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР