Екипажът на военния самолет Спартан“, който транспортира по спешност бебе

...
Екипажът на военния самолет Спартан“, който транспортира по спешност бебе
Коментари Харесай

Екипажът на „Спартан“: Направихме рекорд за време в желанието да помогнем на бебето

Екипажът на военния аероплан „ Спартан “, който транспортира по неотложност бебе от Варна до София, продължава да извършва избавителни задачи. Самолетът съумява да извърши полета за 50 минути.



Бяхме задействани по телефона, явихме се, подготвихме се за задачата. Имаше усложнена метеорологична конюнктура. Надяваме се всичко да е наред и детето да има шанс, изясни пълководец Николай Георгиев.

В подобен миг би трябвало да сме експерти. Винаги има страсти, само че те би трябвало да се подтиснат. Ако се съблюдават процедури, ще си най-полезен и най-качествено ще се свърши работата, уточни той.

Смея да настоявам, че направихме връх за времето от Варна до София в желанието да сме оптимално потребни и да помогнем за положението на това дете, акцентира Георгиев.

Той добави, че авиационният превоз е обвързван с неудобства като звук, а на открито е било минус 40 градуса.

Сблъскахме се с доста компликации по време на този полет. Имаше дъжд, сняг и лед. С подобен пациент би трябвало да сме доста прецизни и полетът да протече безпрепятствено, добави помощник-командирът старши лейтенант Калоян Атанасов.

Човек би трябвало да мисли няколко крачки напред. Когато има толкоз дребен пациент – би трябвало да внимаваме за турбуленция. За първи път имах задача с толкоз малко бебенце. Дадох всичко от себе си и считам, че помогнахме, изясни той.

Професията ми е доста значима. Не мога да си показва да упражнявам нещо други. Всеки ден във въздуха е ново премеждие и ме прави доста благополучен, сподели още той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР