Екипажът на повредения руски космически кораб Союз МС-22 се приземи

...
Екипажът на повредения руски космически кораб Союз МС-22 се приземи
Коментари Харесай

Двама руснаци и един американец от космическия кораб Союз МС-22 се приземиха успешно след 1 година в космоса

Екипажът на разваления съветски галактически транспортен съд " Союз МС-22 " се приземи сполучливо в Казахстан в сряда след една година на Международната галактическа станция (МКС).

Руските космонавти Сергей Прокопиев и Дмитрий Петелин и американският астронавт Франциско Рубио се върнаха на земята с авариен транспортен съд, който им беше изпратен през февруари, а тяхната машина беше върната празна през март, съобщи Дневник.

Тяхната капсула " Союз MС-23 " се откачи от МКС минута по-рано от плануваното и й лиши към три часа и половина, с цел да стигне до Земята, кацайки югоизточно от град Жезказган, в централен Казахстан.

" Екипажът се усеща добре ", сподели контролът на задачата в Москва, когато капсулата се спусна с парашут и се приземи в облак прахуляк. " Кацането е осъществено ".

Извънредната обстановка с екипажа беше провокирана от теч на борда на " Союз МС-22 " след щета в нагревател, която увеличи температурата в кораба до 70 градуса.

Температурата в разваления съветски галактически транспортен съд доближи 70 градуса

Заради проблемите задачата на тримата беше удължена с шест месеца и по този начин Рубио, който счупи върха за най-дълъг непрестанен галактически полет от американец.

Рубио, който е на 47 година и беше на първото си галактическо пътешестване, прекара в орбита 371 дни, написа Ройтерс, с 16 дни повече от към този момент пенсионирания американски астронавт Марк Ванде Хей.

Прокопиев, Петелин и Рубио преди да затворят люка към МКС и да се насочат към Земята

Въпреки че счупи американския връх, Рубио и съветските му сътрудници са надалеч от международния връх, държан от руснака Валери Поляков, който прекара 437 поредни дни и 18 часа по време на задача на галактическа станция " Мир " сред януари 1994 година и март 1995 година Поляков умря предишния септември на 80 година

Руската галактическа организация " Роскосмос " пресметна галактическия стаж на Сергей Прокопиев на повече от 567 дни, сумирайки и предходните му задачи.

Франциско Рубио, наследник на родители от Салвадор, който е роден в Лос Анджелис, само че е израснал в Маями, е фамилен доктор и летателен хирург, някогашен офицер от специфичните елементи на американската войска на армията и награден водач на хеликоптер " Блекхоук ", който е летял на бойни задачи в Босна, Афганистан и Ирак, напомня Ройтерс.

Говорейки пред кореспонденти от орбита осем дни преди завръщането си на Земята, той сподели, че евентуално би се отказал, в случай че знаеш, че задачата ще продължи цяла година.

В диалог с публицисти преди да поеме към Земята той показа, че чака с неспокойствие тишината на задния си двор в след с непрекъснатото дрънкане и бръмчене на машини, до момента в който е на борда на МКС.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР