Екипаж от състава на 16-а авиационна база Враждебна“ извърши на

...
Екипаж от състава на 16-а авиационна база Враждебна“ извърши на
Коментари Харесай

Трагедията е неописуема! Родилката, превозена по спешност със „Спартан“, е загубила бебето си

Екипаж от състава на 16-а авиационна база „ Враждебна “ извърши на Великден авиомедицинска евакуация със аероплан „ Спартан “ на родилка в тежко положение. Въпреки комплицираните метеорологични условия в страната самолетът излетя в 15.50 ч. от София към авиобаза „ Безмер “ с медицински екип на борда.
Родилката постъпва по неотложност в болничното заведение в Сливен с отлепена плацента. Състоянието ѝ се утежнява, а след това се оказва, че е изгубила бебето. Извършена е интервенция по премахване на матката, след което положението на пациентката става животозастрашаващо. Налага се и преливане на към 50 банки кръв, само че и това не подкрепило стабилизирането на дамата.
По искане на Министерство на здравеопазването началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов дава предписание за провеждането на избавителната интервенция по въздух. На борда на „ Спартана ” се качват доктор и здравна сестра от болница „ Токуда ”, заяви Нова.
Пациентката беше превозена от болничното заведение в Сливен до авиобаза „ Безмер “, а по-късно – превозена със „ Спартана “ до София. Самолетът кацна в 20.42 часа на летището в столицата. Медицинската евакуация на родилката беше изпълнена без затруднения с помощта на професионализма на екипажа на самолета – капитан Евгени Златанов, старши лейтенант Калоян Атанасов и капитан Николай Михайлов, събщават от пресцентъра на Министерство на защитата.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР