Екип учени публикува идеалната диета, която хората трябва да спазват,

...
Екип учени публикува идеалната диета, която хората трябва да спазват,
Коментари Харесай

Учени посочиха идеалната диета за човека

Екип учени разгласява " идеалната диета ", която хората би трябвало да съблюдават, написа Нюзуик.

37 специалисти от 16 страни взели участие в огромно, 2-годишно проучване, целящо да дефинира какъв вид хранене е необходим на индивида и в същото време би бил най-щадящ за природата . Хората би трябвало да удвоят яденето на плодове, зеленчуци, ядки и бобови растения. В същото време потреблението на захар и червени меса би трябвало да спадне с 50%.
 
 Thinkstockphotos

Според учените преждевременната гибел на 11 милиона души годишно може да бъде предотвратена , в случай че се съблюдават напътствията от техния отчет. Освен това ще спаднат излъчванията на парникови газове , а разнообразието на животинските и растителните типове ще бъде непокътнато в по-голяма степен.

Подобна диета ще се отрази позитивно и на редица хронични проблеми за човечеството като затлъстяване, диабет, недохранване и няколко типа ракови болести.-->
 
 Thinkstock/Getty Images

Според учените неправилното хранене лишава повече животи от пушенето, пиенето на алкохол, секса без защитни средства и използването на опиати взети дружно .



Освен потребна за здравето, диетата, която предписва отчета е нужна за оцеляването на човешкия тип. В идващите 30 години популацията на Земята ще нарасне до 10 милиарда души и изхранването им ще бъде същинско предизвикателство.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР