Екип от швейцарски изследователи е създал сгъваем плосък робот, който

...
Екип от швейцарски изследователи е създал сгъваем плосък робот, който
Коментари Харесай

Швейцарски учени създадоха робот, който приема всякаква форма

Екип от швейцарски откриватели е основал сгъваем плосък робот , който може да заема съвсем всяка форма, която човек може да си показа, и елементарно се побира под всяка седалка или в горната част на салона на самолета на мястото за ръчен багаж. Роботът, чийто дизайн е въодушевен от декоративността на японското оригами, може да се трансформира в изцяло плосък като мебел от Икеа, се споделя в скорошна обява във „ Futurism “.

С други неотдавнашни разработки в региона на науката и роботиката, довели до невероятни достижения, като да вземем за пример течни роботи, които могат да минават през железни решетки като Т-1000, както и голям брой роботизирани усъвършенствания с общителното подпомагане на „ Boston Dynamics “, доста хора стартират да се притесняват, че науката е отишла прекомерно надалеч.

Екипът от роботи, изработил плоския робот, се състои от откриватели от Швейцарската федерална политехническа школа в Лозана, които си слагат за цел да оказват помощ на астронавтите на борда на галактически кораби. Машините, които са наречени Mori3, сигурно ще бъдат от голяма изгода за кадетите в орбита заради тясната среда, която съществува на множеството спътници и галактически станции. Както е показано във видеоклип в YouTube, проявяващ невероятните сгъваеми качества на киборга, Mori3 може да се сгъва задоволително, с цел да се прибира елементарно в тесни пространства, а също по този начин може да приема кръгла форма, с цел да минава бързо през всевъзможен терен като каучук.

Според ръководителя на плана Джейми Пайк плоският робот може също по този начин елементарно да се разглобява и сглобява още веднъж, с цел да подкрепя осъществяването на съответни задания , функционирайки като роботизиран комплект LEGO на борда на Международната галактическа станция или в други сходни среди.

Според Пайк най-голямата мощ на Mori3 е неговата еластичност, макар че той може да не е толкоз потребен в тясно профилирани среди, колкото конкуренцията, като да вземем за пример роботите Spot, Stretch и Scout на „ Boston Dynamics “, които постоянно са изтъквани във видеоклипове в YouTube, като от време на време даже извършват комплицирани танцови придвижвания.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР