Екип от шестима следователи от НСлС и трима прокурори от

...
Екип от шестима следователи от НСлС и трима прокурори от
Коментари Харесай

Шестима следователи и трима прокурори разследват инцидента на „Струма“

" Екип от шестима следователи от Национална следствена служба и трима прокурори от Окръжна прокуратура-Перник ще работят по формираното досъдебно произвеждане за тежкия пътен случай на автомагистрала " Струма ", при който починаха жители на Република Северна Македония ". Това съобщи за Българска телеграфна агенция Сийка Милева, представител на основния прокурор.

Тя добави, че с оглед интернационалния детайл на проблема, прокурорите от отдел " Международен " при Върховната касационна прокуратура /ВКП/ оказват цялостно подпомагане и съгласуваност по отношение на изпращането на молбата за правна помощ. " По линия на интернационалното правно съдействие са конкретизирани оптимално къси периоди за предаването на изисканите документи ", сподели още прокурор Милева.

" В тази връзка основният прокурор на Република България ще командирова в град Скопие прокурор и следовател от екипа, които ще предадат молбата за правна помощ в прокуратурата на Република Северна Македония. С оглед експедитивност и успеваемост командированият екип персонално ще получи изисканите документи. За идентифициране на починалите жители българският екип на място ще получи и ДНК-профилите от родственици на починалите, за същите да бъдат съпоставени с ДНК-профилите на жертвите, респективно те да бъдат разпознати допустимо най-бързо ", уточни още представителят на основния прокурор.

Тя изясни, че е основана нужната организация за бързо и дейно следствие, има систематизиране на работата по обособени ресори и посоки. Главният прокурор на

" Република България Иван Гешев е в непрекъсната връзка с основния прокурор на Република Северна Македония Любомир Йовески. Прокуратурата работи на оптимални обороти, с цел да се открият аргументите за настъпването на тежкото ПТП, както и за бързото освобождение на телата на починалите ", разяснява още Сийка Милева.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР