Екип от руски учени планира да стартира уникален сателит в

...
Екип от руски учени планира да стартира уникален сателит в
Коментари Харесай

Руски сателит ще бъде най-яркият изкуствен обект в небето

Екип от съветски учени възнамерява да започва неповторим спътник в орбита, за да стане най-яркият обект в нощното небе, след Луната, несъмнено, като употребява великански отразяващ лист материал, заяви iflscience.

Космическият уред е наименуван „ Маяк “ (Фар) и ще бъде изнесен на орбита може би това лято със съдействието на Роскосмос, с ракетата „ Союз-2 “.

За да завършат плана, екипът от инженери от Московския държавен машиностроителен университет, които стоят зад него, са привлекли средства от платформа за групово финансиране на акции Boomstarter на стойност повече от 1,8 милиона рубли (22 000 долара), получени от 2322 спонсори. След старта галактическите запалянковци имат желание да стартират да събират пари за различен модел за Музея на космонавтиката.

Освен визуално наблюдаване, полетът има и научна цел. Инженерите се пробват да основат аеродинамична спирачна система, която в бъдеще ще помогне на галактическите кораби да доближат Земята, без потребление на мотори по определена траектория и ъгъл на нахлуване в атмосферата.

Космическият уред е дребен с размери към 30 см, само че когато „ Маяк “ доближи слънцесинхронна орбита, ще разгърне своя отразяващ пирамидален рефлектор с повърхност 16 квадратни метра и дебелина 20 пъти по-малка от човешки косъм, направен от тъничък полимерен филм. Слънчевата светлина, попадаща върху него, да го направи задоволително ослепителен, с цел да се вижда от Земята през нощта. Инженерите имат желание да основат по-нататък и приложение за смарт телефон, което ще наблюдава местоположението на „ Маяк “. Очаква се работата на апарата да продължи 25 дни.

„ Искаме да покажем, че проучването на космоса е нещо вълнуващо и занимателно, само че най-важното е, че през днешния ден този развой е наличен за всеки, който има предпочитание и интерес към това. Апаратът, който изпращаме в космоса, ще бъде най-ярката точка в небето, забележим от всяко място на планетата “- съобщи ръководителят на плана Александър Шаенко пред Sputnik News.

„ Присъединете се към екипа на плана ни и скоро ще можете да кажете с горделивост: „ Тази звезда възпламених аз! “, приключва апелът на екипа на задачата на страницата им вBoomstarter.

През предишния месец Роскосмос удостовери, че стартът на „ Маяк “ е плануван по едно и също време с изстрелването на спътника за наблюдаване „ Канопус-В-ИК “ с ракетата притежател „ Союз-2 “.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР