Екип от прокурори и следователи влязоха в Централното управление на

...
Екип от прокурори и следователи влязоха в Централното управление на
Коментари Харесай

Прокуратурата започва проверки в БДЖ

Екип от прокурори и следователи влязоха в Централното ръководство на БДЖ в София. Проверката би трябвало да откри осъществявани ли са злоупотреби от управителни длъжностни лица. Такъв сигнал е подал служебният министър на превоза Христо Алексиев. Става въпрос за фиктивни поправки на локомотиви и вагони на железниците.
„ Образувано е досъдебно произвеждане напълно неотдавна. Прокурори и следователи ревизират документите. Сигнализирани бяхме от служебния министър за публичната поръчка за ремонт на дизелови локомотиви, закупени през 2005 година Договорът с компанията, от която са закупени, е изминал, по тази причина от БДЖ подписват нова социална поръчка, с цел да се поддържат локомотивите. В отчета, който получихме, има данни за доста нарушавания. Започнахме инспекция, с цел да установим дали има такива нарушения”, стана ясно на брифинг на прокуратурата.
В хода на следствието за зародили и други условия, които също ще бъдат проверявани от прокуратурата. От държавното обвиняване имат подозрение, че ремонтите по подписания контракт не са били осъществявани, също по този начин, че в контракта е записано да се ремонтират едни машини, а са поправяни други. Ще се ревизира и дали този реализатор има право да прави сходни поправки. Ще се ревизира и дали всички заплащания са давани против действително осъществяване на контракта.
„ Ще проведем доста процесуално-следствени дейности. При събиране на доказателства за нарушавания, ще притеглим отговорните лица към наказателна отговорност. Разследването ще бъде тежко и доста обемно”, обявиха от прокуратурата.
Преди седмица по разпореждане на министъра на превоза и известията Николай Събев беше освободен шефът на „ БДЖ - Пътнически превози” Любен Нанов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР