Екип от природозащитната неправителствена организация Зелени Балкани“ регистрира ново гнездо

...
Коментари Харесай

Нараства популацията на морски орел у нас

Екип от природозащитната неправителствена организация „ Зелени Балкани “ записва ново гнездо на морски орел , оповестява неправителствената организация. Природозащитниците откриха наличието на мъжка и женска птица , както и образувано гнездо.

Двойката се приготвя за снасянето на яйца през идващия месец, показа за „ Българска телеграфна агенция “ Ивайло Клисуров от „ Зелени Балкани “. След излюпването се планува, че дребните морски орли ще изоставен гнездото в интервала към месеците май-юни. Изненадващо при този тип е дребните птици имат размерите на пуйка .

Морският орел е една от най-големите грабливи птици в Европа с обсег на крилете от 210-260 см. , оповестява организацията.

Клисуров показва, че типът бил необичаен за Българи я през 80-те и 90-те години на предишния век, само че през последните години популацията му се усилва . Въпреки това няма точни данни за броя на екземплярите, само че се допуска, че те са сред 50 и 70 двойки в страната . Птицата е обект на протекция според българското законодателство. Местоположението на новооткритото гнездо на морски орел се държи в загадка за предотвратяване от нежелани дейности , които биха могли да нарушат птиците.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР