Екип от изследователи получи безвъзмездна помощ от 600 000 долара

...
Екип от изследователи получи безвъзмездна помощ от 600 000 долара
Коментари Харесай

Изкуственият интелект: Сливане с мозъчни клетки и бум на фалшивото порно

Екип от откриватели получи безплатна помощ от 600 000 $ от Службата за национално разузнаване на Австралия, с цел да изследва способи за обединение на човешки мозъчни кафези с изкуствен интелект.

Основната концепция е да се слее биологията с изкуствения разсъдък, нещо, което може да сътвори нови граници за технологиите за машинно образование за самоуправляващи се коли, самостоятелни дронове или роботи за доставка – или най-малко това е задачата, която държавното управление се надява да реализира с инвестицията си.

И откривателите не се тормозят да създадат някои смели изказвания за работата си.

„ Тази нова софтуерна дарба в бъдеще може в последна сметка да надмине продуктивността на съществуващия, напълно основан на силиций хардуер “, разяснява Адеел Рази, началник на екипа и асоцииран професор в университета Монарх, представен от TheByte.

„ Резултатите от такова проучване биха имали обилни последствия в голям брой области като обмисляне, роботика, усъвършенствана автоматизация, интерфейси мозък-машина и разкриване на медикаменти, давайки на Австралия доста стратегическо преимущество “, добави той.

Според Рази, технологията може да разреши на машинния разсъдък да „ учи през целия си живот “ като клетките на човешкия мозък, което му разрешава да научава нови умения, без да губи остарели, както и да ползва съществуващите познания към нови задания.

Рази и сътрудниците му се стремят да отглеждат мозъчни кафези в лабораторна паница, наречена системата DishBrain, с цел да изследват този развой на „ непрестанно учене през целия живот “.

Това е извънредно упорит план, който евентуално ще отнеме много време за довеждане докрай.

Над 75% от родителите споделят децата си в обществените мрежи

Междувременно взривът на подправеното порно изпреварва напъните на Съединени американски щати и Европа за контролиране на технологията, съобщи Агенция Франс Прес.

Така нареченият дийпфейк (дълбок фалшификат - бел. ред.) с задействан изкуствен интелект (ИИ) нормално се свързва с подправени вирусни изображения на добре известни персони като папа Франциск в пухено палто или задържан Доналд Тръмп, само че специалистите споделят, че ИИ се употребява по-широко за генериране на порнография без единодушие, която може да унищожи елементарния живот.

Жените са особена цел на инструментите и приложенията за изкуствен интелект – необятно налични гратис и не изискващи механически знания, които разрешават на потребителите цифрово да събличат облеклата от фотоси или да вмъкват лицата в полови видеоклипове.

„ Нарастването на генерираното от изкуствен интелект порно и дийпфейк порно възстановява потреблението на изображение или сходство на жена без нейното единодушие “, споделя Софи Мадокс, откривател в Университета на Пенсилвания, проследяващ полово принуждение, основано на изображения. „ Какво обръщение изпращаме за единодушието като общество, когато можете на процедура да съблечете всяка жена? “.

Потърпевш от нелоялна комерсиална процедура клиент се е обърнал към известна неправителствена потребителска организация, само че не останал удовлетворен от отгоори и по тази причина се обърнал за съвет към AI

Разпространението на фалшификации онлайн акцентира опасността от дезинформация, задействана от ИИ, която може да навреди на репутацията и да докара до малтретиране или тормоз.

Докато известни персони като певицата Тейлър Суифт и актрисата Ема Уотсън са били жертви на подправено порно, дамите, които не са в очите на обществеността, също са в заплаха.

Американските и европейските медии са цялостни със свидетелства от първа ръка на дами – от учени до активистки, които са били шокирани да открият лицата си във подправени фрагменти.

Около 96% от сходните подправени видеоклипове онлайн са порнография без единодушие и множеството от тях изобразяват дами, съгласно изследване от 2019 година на холандската компания за изкуствен интелект Sensity.

Законът би трябвало да е изцяло подготвен и признат до края на тази година, само че ще влезе в действие най-рано през 2026-а

Миналия месец ФБР издаде предизвестие за „ схеми за полово изнудване “, при които измамниците снимат фотоси и видеоклипове от обществените медии, с цел да основат подправени изображения със „ полова тема “, които по-късно се употребяват за изнудване за пари.

Жертвите включват малолетни деца и несъгласни възрастни. Разпространението на инструментите на ИИ изпревари регулацията.

„ Това не е някакъв мрачен ъгъл на интернет, където тези изображения се основават и споделят. Това е тъкмо под носа ни. И да, законът би трябвало да навакса ", разяснява Дан Пърсел, основен изпълнителен шеф и създател на компанията за отбрана на марките на ИИ Ceartas.

Във Англия държавното управление предложи нов законопроект за онлайн сигурността, който се стреми да криминализира шерването на нецензурен имитации.

40-минутното свещенодействие, включващо проповед, молебствия и музика, е основано от Chat GPT

Четири американски щата, в това число Калифорния и Вирджиния, не разрешиха разпространяването на подправено порно генерирано от технологията, само че жертвите постоянно нямат доста правна отбрана, в случай че причинителите живеят отвън тези юрисдикции.

През май американски законодател вкара Закона за попречване на дийпфейк на интимни изображения, който ще направи нелегално шерването на сходна порнография без единодушие.

За момента Амека е единствено робот бюст, като коства близо 100 хиляди $

Популярни онлайн пространства като Reddit също се пробваха да контролират своите процъфтяващи порно общности с изкуствен интелект.

„ Интернет е една пълномощия без граници и би трябвало да има единно интернационално право, което да пази хората против тази форма на употреба “, заключи Пърсел. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР