Екип от експерти по сигурността от ООН е посетил сирийския

...
Екип от експерти по сигурността от ООН е посетил сирийския
Коментари Харесай

Експертите на ОЗХО ще влязат в Дума, ако условията позволяват

Екип от специалисти по сигурността от Организация на обединените нации е посетил сирийския град Дума, където се допуска, че е била осъществена химическа офанзива. Ако екипът реши, че обстановката разрешава, задачата на интернационалните инспектори от Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) ще стартира през днешния ден. Това разгласи сирийският дипломат в Организация на обединените нации Башар Джафари пред Съвета за сигурност на организацията.

Вчера стана ясно, че специалистите на ОЗХО въпреки всичко ще бъдат позволени да влязат в Дума.

Същевременно съветски боен съобщи пред съветския тв канал „ Россия 24 ", че в града е била открита лаборатория на бунтовниците, в която са се произвеждали химически оръжия и са се съхранявали съставни елементи за неговото произвеждане. Алексей Родионов от съветска бойна част по химическа отбрана в Сирия съобщи, че „ в склада бе открит резервоар с хлор, подобен на потребления от бунтовниците за постановката на режисирания фейков сюжет ".

Сирийски деятели упрекнаха държавното управление в Дамаск, че неговата войска е направила на 7 април химическа офанзива против следения тогава от бунтовници град Дума, в която са починали десетки цивилни, в това число деца. Това провокира ракетни удари на Англия, Съединени американски щати и Франция предходната събота против военни обекти в Сирия.

Първоначално Москва твърдеше, че не е имало никакво нахлуване с химическо оръжие в Дума, а след това упрекна бунтовниците, че това е тяхна провокация, осъществена с английска помощ, което Лондон отхвърли, напомни Ройтерс.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР