Екип на ООН каза, че около 291 пациенти са оставени

...
Екип на ООН каза, че около 291 пациенти са оставени
Коментари Харесай

Критично болни пациенти блокирани в болница в Газа в „зоната на смъртта“

Екип на Организация на обединените нации сподели, че към 291 пациенти са оставени в най-голямата болница в Газа, откакто израелските войски накараха всички останали да се изтеглят.

Сред останалите са 32 бебета в извънредно сериозно положение, пациенти с контузии с тежки инфектирани рани и други с гръбначни контузии, които не могат да се движат.

Екипът съумя да обиколи болница Шифа за един час, откакто към 2500 разселени хора, мобилни пациенти и медицински личен състав напуснаха обширния комплекс в събота сутринта, заяви Световната здравна организация, която управлява задачата.

Допълниха, че 25 души медицински личен състав са останали дружно с пациентите.

„ Пациентите и здравният личен състав, с които разговаряха, бяха ужасени за сигурността и здравето си и приканиха за евакуация “, сподели организацията, описвайки Шифа като „ зона на гибелта “.

В него се споделя, че още екипи ще се опитат да стигнат до Шифа през идващите дни, с цел да се опитат да изтеглят пациенти в южната част на Газа, където лечебните заведения също са претъпкани.

Израел от дълго време твърди, че Хамас поддържа раздължен команден пост във и под Шифа. Тя разказва болничното заведение като основна цел във войната си за преустановяване на ръководството на екстремистите в Газа след тяхното широкообхватно нахлуване в Южен Израел преди шест седмици, което провокира войната.

Хамас и болничният личен състав отхвърлят ​​обвиненията. Израелските войски, които са основани в болничното заведение и претърсват територията й от дни, настояват, че са разкрили пушки и други оръжия и са посочили на кореспонденти входа на шахта на тунел.

Масовото овакантяване в събота беше показано от Израел като непринудено, само че СЗО сподели, че военните са издали заповеди за евакуация и някои от напусналите го описаха като наложително изселване.

„ Тръгнахме под цеви на оръжие “, сподели Махмуд Абу Ауф пред Асошиейтед прес по телефона, откакто той и фамилията му напуснаха препълнената болница. Той сподели, че е видял израелски войски да задържат трима мъже.

На други места в северната част на Газа десетки хора бяха убити в градския бежански лагер Джабалия, когато това, което очевидци описаха като израелски въздушен удар, удари препълнено леговище на Организация на обединените нации в събота.

Израелските военни, които неведнъж призоваваха палестинците да изоставен северната част на Газа, споделиха единствено, че техните войски са дейни в региона " за да ударят терористи ". Той рядко разяснява обособени удари, като споделя единствено, че е ориентиран против Хамас, като в същото време се пробва да сведе до най-малко вредите измежду цивилните.

В южната част на Газа израелски въздушен удар удари жилищна постройка покрай град Хан Юнис в събота, убивайки минимум 26 палестинци, съгласно доктор в болничното заведение, където са били откарани телата.

Лекари без граници, интернационална филантропична група, сподели, че ескорт от членове на личния състав и техните фамилии се е опитал да изтегля северната част на Газа в ясно маркиран ескорт в събота, само че се е върнал след изстрели на препълнен израелски контролно-пропускателен пункт. На връщане към град Газа конвоят е бил атакуван и член на фамилията на чиновник е погубен, се споделя в известието. Не е ясно кой е нападнал конвоя.

Повече от 11 500 палестинци са били убити съгласно палестинските здравни управляващи. Други 2700 са оповестени за изчезнали, счита се, че са затрупани под руините. Преброяването не прави разлика сред цивилни и бойци; Израел твърди, че е умъртвил хиляди екстремисти.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР