Екип на Неправителствена организация Европейски център за транспортни политики (ЕЦТП)

...
Екип на Неправителствена организация Европейски център за транспортни политики (ЕЦТП)
Коментари Харесай

ЕЦТП: Спешна подмяна на маркировката на ремонтирания участък на АМ Тракия!

 Екип на Неправителствена организация Европейски център за транспортни политики (ЕЦТП) направи следващи измервания на пътната маркировка на Автомагистрала " Тракия " в ремонтирания 40-километров сектор сред Стара Загора и Чирпан. Ето какво оповестяват оттова:

" Припомняме, че наши специалисти наблюдават положението на маркировката от момента на полагането й.

Резултатите демонстрират, че равнищата на светлоотразителност не престават да падат и положението й се утежнява. Освен измерването с рефлектометър, бяха взети проби и с микроскоп, като се откри, че на някои сектори 1/3 от стъклените перли към този момент са счупени, което прави маркировката негодна и рискова.

ЕЦТП неведнъж насочи питания към Министерство на регионалното развитие за това по кое време маркировката ще бъде поправена. Бе поискана и информация за издадените от министерството фактури за осъществяването, само че такава продължава да се отхвърля без явен претекст.

Опасенията на специалистите ни са, че в зимния интервал стойностите на светлоотразителност ще се влошат в допълнение, което ще докара до нарастване на риска от ПТП.

Настояваме за незабавна гаранционна замяна на маркировката в целия сектор и за обективно следствие за това за какво е позволено да си поставя маркировка, която не дава отговор на нормативните условия. Настояваме и за това да се даде отговор на обществото за какво министър Комитова отхвърля да даде информация за това какъв брой тъкмо е коствала маркировката за 1 кв/м и дали има връзка с фирмата-изпълнител ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР