Екип на Международния валутен фонд (МВФ) е провел дискусии с

...
Екип на Международния валутен фонд (МВФ) е провел дискусии с
Коментари Харесай

МВФ призова Украйна да не предприема действия намаляващи приходите в бюджета

Екип на Международния валутен фонд (МВФ) е провел полемики с украинските управляващи по-рано през седмицата, и ще продължи да работи през идващите седмици по настояването на Украйна за засилен мониторинг на специфичната програмата за финансовото й подкрепяне, с присъединяване на Фонда. Това е декларирал Гавин Грей, началник на задачата на МВФ в Украйна, заяви на формалната си страница МВФ.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7777
През интервала от 17 до 20 октомври екип от чиновници на МВФ се е срещнал с представители на украинските управляващи във Виена, Австрия. От украинска страна са взели присъединяване министъра на финансите Сергей Марченко и шефа на Националната банка на Украйна Андрий Пишний.

Руската инвазия в Украйна аргументи голямо човешко страдалчество и имаше съществено икономическо влияние. Реалният БВП (БВП) се сви доста, инфлацията се увеличи внезапно, търговията бе доста нарушена, а фискалният недостиг се увеличи до невиждани равнища, написа още изказване на МВФ.

Украинските управляващи имат забележителна заслуга за това, че поддържат значима степен на макрофинансова непоклатимост при тези извънредно сложни условия. Властите би трябвало да се въздържат от ограничения, които подкопават данъчните доходи, защото се стремят да приведат разноските в сходство с наличното финансиране, показват още от Фонда.

Мониторингът на програмата за подкрепяне на Украйна ще изложи политическите планове на управляващите в Киев за поддръжка на макроикономическата и финансова непоклатимост, и ще показа оценка на потребностите от външно финансиране за страната през 2023 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР