Екип на Четири лапи спаси единадесет животни от незаконен зоопарк

...
Екип на Четири лапи спаси единадесет животни от незаконен зоопарк
Коментари Харесай

Четири лапи спаси животни от албански зоопарк от ада

Екип на " Четири лапи " избави единадесет животни от противозаконен зоопарк в Албания , оповестиха от организацията. Животните, измежду които три лъва и трикрака мечка, са били в сериозно положение. В момента те са краткотрайно настанени в зоопарка в Тирана, а откакто бъдат нормализирани, ще бъдат преместени в избавителни центрове, които оферират близки до естествената им среда условия.

Още от 2015 година от " Четири лапи " са следели обстановката в зоопарка в град Мбростар , от който са евакуирани животните. Поради законови спънки обаче до този миг организацията не е можела да се намеси.

 Снимка 386368
Източник:

В средата на октомври разнообразни европейски медии разгласиха фотоси на животните в зоопарка и на ужасните условия, в които те живеят. Материалът провокира вълна от неодобрение. Нещо повече, зоопаркът в Мбростар даже беше разгласен за най-лошият в Европа и за " зоопарк от пъкъла ".

Проведената акция е била изненадваща и се е наложило полицията да разбие вратите на зоопарка, с цел да обезпечи достъп на избавителните екипи. Според немския ветеринарен доктор доктор Марк Гьолкел всички животни са били в неприятно положение и са били затворени в дребни кафези.

 Снимка 386367
Източник:

В избавителната акция са взели участие специалисти от Австрия, Албания, Германия, Косово и Румъния. Включил се е и екип от Парка за танцуващи мечки край Белица.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР