Екип на bTV и Европейският център по транспортни политики направиха

...
Екип на bTV и Европейският център по транспортни политики направиха
Коментари Харесай

Проверка на bTV: Нова маркировка по АМ „Струма“ е със сериозни отклонения

Екип на bTV и Европейският център по транспортни политики направиха инспекция на поставената преди дни маркировка на Автомагистрала „ Струма “, където преди седмица 45 души изгубиха живота си.

Във видео на Европейския център за транспортни политики от 20-ия километър от автомагистралата, снимано на 2 декември, се виждат ограничаващите конуси, пазещи новопоставената маркировка. Ден по-късно вършим инспекция със профилиран апарат – дава отговор ли на условията.

„ Уредът демонстрира нощна светлоотразителност 233, при минимално условие от 300 миликандела. Тя ще се вижда през нощта, само че единствено в границите на 2-3 месеца най-много. Когато е януари и дойдат и мъглите, маркировка няма да има “, сподели Диана Русинова от ЕЦТП.
Снимка: btvnovinite.bg

Отиваме и на различен сектор - пети километър от Автомагистрала „ Струма “. Маркировката на това място е сложена единствено преди няколко седмици, а към днешна дата елементи от нея към този момент падат.

„ Когато се поставя при несъответствуващи условия и се употребяват несъответствуващи материали. ето какъв в резултатът – това е парче от маркировката, което беше отчупено. Най-вероятно тази маркировка не е уместно да се наслагва върху долната. За това се заплаща сред 16 и 20 лева на квадратен метър. Пари напразно “, разяснява още Русинова.
Снимка: btvnovinite.bg

Освен забележимите с просто око недостатъци, става известно, че проблеми има и със светлоотразяването. „ Тя е положена преди единствено 3-4 седмици. Тук даже не можем да кажем, че е и маркировка в края на експлоатационния си интервал “.
Снимка: btvnovinite.bg
Ще бъдат ли отстранени проблемите, попитахме Агенция „ Пътна инфраструктура “. Получихме писмен отговор: „ Агенция „ Пътна инфраструктура “ няма да взема отношение по нечии изказвания, без да се е срещнала и прегледала съответните обстоятелства и резултати. Когато те и бъдат предоставени, ще бъдат детайлно прегледани и ще могат да се дадат обосновани експертни отговори “.

Кога ще стане това обаче от АПИ не разясняват.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР