Екатерина Захариева и Мария Габриел Заместник министър-председателят по правосъдната реформа

...
Екатерина Захариева и Мария Габриел Заместник министър-председателят по правосъдната реформа
Коментари Харесай

Вицепремиер и еврокомисар ще работят за премахване на роуминга и на Западните Балкани


Екатерина Захариева и Мария Габриел

Заместник министър-председателят по правосъдната промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева и еврокомисаря за цифровата стопанска система и цифровото общество Мария Габриел ще работят дружно за отпадане на роуминга сред страните от Западните Балкани и Европейския съюз.

На среща в София двете са разискали целите на българското председателство и дилемите пред българския представител в Европейската комисия.

Нашата упоритост е по време на българското председателство на Съвета на Европейския съюз /ЕС/ да имаме явен проект за страните от Западните Балкани. С тези думи заместител министър-председателят се обърна към еврокомисаря, оповестиха от МвнР в петък.

Ясната европейска вероятност за всяка от шестте страни от Западните Балкани, искащи да станат членове на Европейски Съюз, само че и съответни изгоди за техните жители, е общ приоритет както на българското държавно управление и председателство, по този начин и на еврокомисаря Габриел.

Нашата цел е по време на българското председателство да представим пътна карта за отпадане на роуминга сред Западните Балкани и Европейски Съюз, е декларирала Мария Габриел.

Често в напредъка си към европейска интеграция тези страни срещат чисто механически спънки, тъй че вероятността за отпадането на роуминга сред тях и Европейски Съюз ще бъде мощен тласък да продължат пътя на промените, е отбелязала министър Захариева.

Българският първи посланик и еврокомисарят са разискали развиването на цифровата инфраструктура за по-добра съгласуваност на Западните Балкани, както и насърчаването на дамите от района за професионална реализация като разработчици на програмен продукт и киберсигурността.

Шестте страни чакат от нас в Европейски Съюз да поемем съответен ангажимент по отношение на всяка от тях поотделно, е декларирала министър Захариева и е показала, че държавите-членки следва да сме откровени, а нашите съседи - поредни в напъните си към евроинтеграция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР