Екатерина Захариева, фейсбукЧета във в. Велт“ какви ги говорят колегите

...
Екатерина Захариева, фейсбукЧета във в. Велт“ какви ги говорят колегите
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Кирил Петков лъгал ли ни е, докато е бил премиер, или сега лъже европейската преса

Екатерина Захариева, фейсбук

Чета във в. „ Велт “ какви ги приказват сътрудниците народни представители Кирил Петков и Асен Василев и не мога да допускам на очите си.

Надявам се всички помним какво се случи предходната година.

ГЕРБ внесе в Народното събрание (два пъти) план за решение, с което се задължава държавното управление да даде военна помощ за Украйна.

Тогавашният министър председател Кирил Петков позорно мълчеше под сянката на партньорката си във властта Корнелия Нинова.

Председателят на външната комисия в Народното събрание от Политическа партия отхвърляше с месеци да внесе проекторешенията ни за разискване.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба пристигна да се моли в София. Управляващите даже не му разрешиха да приказва от трибуната на Народното събрание. Корнелия Нинова съобщи, че ще подаде оставка като министър на стопанската система, в случай че дадем военна помощ. Кулеба си потегли с празни ръце.

България и Унгария бяха единствените страни в Европа, които не изпратиха военна помощ на Украйна, до момента в който съветската войска стреляше с ракети по жилищни блокове и убиваше цивилни. Украинската войска не искаше да отидем да се бием вместо нея, а да й помогнем с оръжие да отбрани страната си и целия цивилизован свят.

Накрая предложенията на ГЕРБ и Демократична България за военна помощ бяха отхвърлени, а Народното събрание одобри решение без оръжие и муниции.

Асен Василев заплашваше в Брюксел да наложи несъгласие на европейските наказания против Русия, в случай че България не бъде изключена от петролното ембарго. А Кремъл потриваше предостатъчно ръце.

Политическа партия „ хранеха “ военната машина на Путин, като купуваха газ от Москва през медиатори, с 30 на 100 по-скъп. Започнаха да продават (не даряваха) оръжие на Украйна скрито, а лъжеха българските жители, че не го вършат.

Същите тези Кирил Петков и Асен Василев през днешния ден баламосват немския в. „ Велт “, че България е доставила една трета от оръжията за украинската войска и 40 на 100 от дизела. Петков бил убедил европейските водачи да наложат тежки наказания на Русия.

Ако допуснем, че думите му през днешния ден пред „ Велт “ са правилни, лъгал ли ни е, до момента в който е бил министър председател? Или противоположното, в този момент лъже европейската преса, тъй като е усетил, че българските жители схващат какъв брой „ проевропейска партия “ е Политическа партия.

Каквато и да е повода, е неуместно. И даже идващите избори не могат да оправдаят за мен такова държание.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР