Екатерина Александрова сложи край на мечтата за слънчев дубъл на

...
Екатерина Александрова сложи край на мечтата за слънчев дубъл на
Коментари Харесай

Рускиня изненадващо сложи знак Стоп пред световната №1 във Флорида

Екатерина Александрова постави завършек на фантазията за " безоблачен дубъл " на Ига Швьонтек, като я победи с 6:4, 6:2 в Маями тази заран.

Рускинята завоюва за повторно против полската звезда, като първият триумф над нея пристигна преди повече от три години. Разликата е, че тогава Ига още не бе №1 в международната класация. А Александрова в никакъв случай до тази заран не бе записвала триумф над водача в нея.

Но го направи - проби още в откриващия гейм на мача, с цел да вземе първия сет, макар че Швьонтек опитваше лудо да върне брейка.

Екатерина обаче позволи единствено една точка за пробив в цялата първа част, което приказва какъв брой добре се представяше на свое подаване.

Във втория сет тя бе още по-убедителна, като даже не даде точка за пробив на Ига, а сама нанесе два удара на нейно подаване, с цел да завоюва мача.

Наградата за международната №16 е среща на четвъртфинал с Джесика Пегула от Съединени американски щати, победила по-рано сънародничката си Ема Наваро със 7:6, 6:3.

За международната номер 5 Пегула това е трети следващ четвъртфинал в Маями, а за рускинята - втори в кариерата.

Швьонтек пък ще е разочарована, че не съумя да затвори дубъла на двата огромни шампионата от сериите WTA 1000 в Щатите. Преди седмица тя подвигна трофея в Индиън Уелс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР