Екарисажът в Шумен окончателно спечели съдебната битка с БАБХ във

...
Екарисажът в Шумен окончателно спечели съдебната битка с БАБХ във
Коментари Харесай

Екарисажът в Шумен отваря врати, предлага помощ за чумата

Екарисажът в Шумен дефинитивно завоюва правосъдната борба с БАБХ във Върховния административен съд и още веднъж отваря порти. В началото на предходната година ветеринарните управляващи постановиха възбрана, с което оставиха 30 чиновници на улицата. Тя обаче е анулирана. Екарисажът в Шумен е запазил потенциала си за работа, може да върне назад своите експерти и разполага със профилиран превоз. Преспокойно може да поеме изгарянето на скотски трупове, в случай че страната му разпореди този ангажимент, сподели неговият шеф Мирослав Александров пред БНР. Според него обслужването на стопански ползи е довело до насилственото затваряне за 18 месеца на най-големия екарисаж в страната.

Александров изясни, че по европейски правилник най-ефективен способ за битка с епидемии са мобилните инсинератори. След като от БАБХ към този момент неведнъж споделиха, че трите мобилни уреди у нас нямат нужния потенциал и не разполагат с толкоз доста време, страната може да потърси екарисажите като втори вид. " Дейността по загробването ще се заплати. Ако някой е решил да обслужва стопански ползи и средствата да бъдат ориентирани към дадена компания, разумно е да се прескочи екарисажът и да се отиде напряко към загробването ", уверен е шефът на екарисажа.

Екарисажите в Шумен и Варна имат общ потенциал от 180 тона мъртви животни за денонощие. Това значи, че всички наранени от заболяването 126 хиляди животни, както твърди Танева, могат да бъдат унищожени за 24 часа. Той намира за разумни опасенията на ветеринари, че има възможност да изтече болест, до момента в който животните се транспортират до оборудването за изгаряне, само че твърди, че разполагат с херметизирани транспортни средства. " Това не е първото заболяване в България, имало е доста по-сериозни - като антракс, който е рисков и за хората. Не сме допускали до момента сходна болест ", изясни той.

Александров сподели, че БАБХ към момента дължи на екарисажа в Шумен 8 млн. лева В своя изгода оборудването има шест извоювани правосъдни каузи.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР