ЕК предлага изключение за 3 страни - Унгария, Словакия и

...
ЕК предлага изключение за 3 страни - Унгария, Словакия и
Коментари Харесай

Без съгласие в ЕС за спиране на вноса на руски петрол, България заплашва с вето?

ЕК предлага изключение за 3 страни - Унгария, Словакия и Чехия
Посланиците на страните членки не реализираха единодушие за прекъсването на вноса на съветски нефт в Европейски Съюз, оповестява БНР като се базира на собствен осведомен източник. Мярката е заложена в оферти от Европейската комисия 6 -и санкционен пакет.

Възможно е посланиците да възобновят дебатите по ембаргото върху петрола по-късно през днешния ден, само че по-вероятно е още веднъж да се съберат на следващия ден, твърди източникът.

По-рано еврокомисарят по икономическите въпроси Паоло Джентилони в изявление за вестник „ Il Messaggero “ съобщи, че такова ще бъде наложено след 9 месеца.

Ройтерс заяви, че Комисията е внесла предложение да се удължи интервала преди влизането му в действие за Унгария и Словакия до края на 2024 година, а за Чехия - до юни същата година.

България също беше поискала пролонгация, само че съгласно организацията, не я е получила.

По информация на Нова ТВ страната ни може да наложи несъгласие на ембаргото, в случай че не бъде включена в листата на страните, които ще отсрочат въвеждането на тази глоба. Това показва NOVA медията, като се базира на свои източници.

Припомняме, че тази седмица Европейска комисия предложи цялостна възбрана на вноса на съветски нефт в Европейския съюз до края на годината като част от шестия пакет наказания против Русия.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР