Ежедневният прием на хапче, съдържащо четири лекарства, може да намали

...
Ежедневният прием на хапче, съдържащо четири лекарства, може да намали
Коментари Харесай

Хапче „четири в едно” бори една трета от сърдечните проблеми

Ежедневният банкет на хапче, съдържащо четири медикаменти, може да понижи броя на инфарктите и инсултите с една трета, демонстрира изследване.

Таблетката съдържа разреждащ кръвта аспирин, статин за намаление на холестерола и две медикаменти за намаление на кръвното налягане.

Изследователите – в Иран и Англия – споделиха, че хапчето има голямо влияние, само че коства единствено стотинки дневно.

Те оферират да гсе дава на всеки над избрана възраст в по-бедните страни, където лекарите имат по-малко благоприятни условия и са по-малко способни да преценят здравословното положение на хората.

Коронарна болест на сърцето и инсулта са първите две аргументи за гибел в международен мащаб, при които умират повече от 15 милиона души годишно.

Тютюнопушенето, затлъстяването и понижената физическа интензивност усилват риска от сърдечни болести.

Изследването, оповестено в Lancet, е основано на данни от повече от 100 села в Иран и в него са взели участие към 6 800 души.

Половината от хората са получили таблатката и препоръки по какъв начин да подобрят метода си на живот, а другата половина просто са получили препоръки за здравословен живот.

След пет години резултатите са били следните:

202 съществени сърдечно-съдови събития при 3,421 души, получаващи таблетката. и 301 в 3,417, които не са я взимали.

При тази скорост, даването на превантивната композиция от медикаменти на 35 души би предотвратило появяването на сериозен проблем със сърцето в продължение на пет години.

Според Би Би Си таблетката е довела до огромни понижения на неприятния холестерол, само че е имала единствено лек резултат върху намаляването на кръвното налягане, сподели изследването.

Лекарството са получавали хора на възраст над 50 години, без значение дали са имали предходен проблем със сърцето или не.

„ Като се има поради достъпността на хапчето, то има забележителен капацитет да се усъвършенства сърдечносъдовото здраве и да се предотврати водещата причина за гибелта в света “, съобщи доктор Низал Саррафзадеган от Университета по медицински науки в Исфахан, Иран. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР