Ежедневните случаи на задържани бусове с мигранти по пътищата на

...
Ежедневните случаи на задържани бусове с мигранти по пътищата на
Коментари Харесай

Ген. Григоров: Големите канали за трафик у нас се управляват от Бургас, Пловдив и София

„ Ежедневните случаи на арестувани бусове с мигранти по пътищата на страната са доказателство за безпомощността на Министерство на вътрешните работи да владее територията в региона на границата “.

Това съобщи някогашният шеф на Гранична полиция ген. Валери Григоров пред „ БНР “ във връзка, която приключи с тежка злополука.

Според него огромният проблем сега е, че липсва начертана тактика , по която да се ръководят процесите в региона на границата и главните структурни звена.

Ген. Валери Григоров съобщи, че огромна част от каналите за трафик на хора се ръководят от Бургас, Пловдив и София . Тази незаконна активност се извършва на доста високо равнище, защото е тя носи много положителни приходи . В същото време оперативните благоприятни условия на службите за противодействието ѝ са извънредно лимитирани .

Той напомни, че през последните години в страната ни са направени редица структурни промени в Министерство на вътрешните работи , само че те са били напълно подчинени на политически цели, а не на това да се направи оценка и разбор на осовните структурни звена, с цел да се видят техните благоприятни условия за надзор на границата и противопоставяне на престъпността. По думите му множеството ограничения у нас нормално са свързани с „ бягане след събитията “ , само че по този начин аргументите за това през днешния ден да не се управлява границата към момента остават неразбираеми. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР