Египетско-германска експедиция откри осем складови камери в пирамидата на фараона

...
Египетско-германска експедиция откри осем складови камери в пирамидата на фараона
Коментари Харесай

Откриха неизвестни досега помещения в пирамидата на древноегипетски фараон в Абу Сир

Египетско-германска експедиция откри осем складови камери в пирамидата на фараона Сахура от Старото царство в некропола Абу Сир край Кайро, заяви в. “Ал Ахрам ”.

Учените са попаднали на незнайните до момента пространства по време на реставрационни работи. Проектът с присъединяване на Университета във Вюрцбург, който се реализира с финансовата поддръжка на Американския проучвателен център в Египет, има за цел да запази основите на пирамидата. 

“Открието хвърля светлина върху архитектурата и вътрешното оформление на пирамидата на Сахура, вторият фараон от Петата династия и първият фараон, заровен в Абу Сир, ” споделя генералният секретар на Върховния съвет за античните полезности на Египет Мустафа Уазири. По думите му пространствата ще бъдат налични за откриватели след завършването на реставрацията. 

В изследването на античната сграда екипът е употребявал най-нови постижения на софтуерното развиване, в това число трииз мерно лазерно сканиране , показва ръководителят на експедицията Мохамед Исмаил Халед. Модерните способи са създали допустимо детайлното проучване на пирамидата и основаването на обстоен проект както на външните, по този начин и на вътрешните й елементи. 

Комплексът Абу Сир , който се намира на 4,5 километра от некропола Сакара, се състои от пирамидите на четирима фараони от Старото царство. Там е открита най-голямата сбирка от папируси досега.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР