Египетският президент си осигури трети пореден мандат на поста. Абдел

...
Египетският президент си осигури трети пореден мандат на поста. Абдел
Коментари Харесай

В Египет преизбраха Абдел Фатах ал-Сиси за президент

Египетският президент си обезпечи трети следващ мандат на поста. Абдел Фатах ал-Сиси получава близо 90% от гласовете на гласоподавателите след вота този месец. Победата му обезпечава още шест години във властта.

“Tова е ясно доказателство за всеки, който следи процесите във и извън Eгипет, за идентичността и живота в екипетската общественост и акцентира, че волята на египетския народ се дефинира от гласа на всеки египтятнин ”, сподели Абдел Фатах ал-Сиси.

Според данните на изборната комисия на второ място е претендент с малко над 4% поддръжка. Избирателната интензивност в страната е достигнала близо 67 на 100, а кандидатите за президентския пост бяха общо четирима. 

В речта си след успеха ал-Сиси загатна и войната в Близкия изток.

 
Тази продължаваща война на източната ни граница изискваше старания, с цел да предотвратим вероятното ѝ разгръщане, изключително с всички закани за националната сигурност в частност и за палестинския случай като цяло. На изборите египтяните демонстрираха на целия свят, че категорично отхвърлят тази нечовешка война.
Абдел Фатах ал-Сиси, избран отново президент на Египет

 

69-годишният ал-Сиси, който е президент от 2014 година насам, ще би трябвало да се оправи с високите равнища на беднотия, инфлацията и обвиняванията за репресии, които насочат опозиционните групи. 

Освен това вложенията му в огромни инфраструктурни планове провокираха рецензии, че Египет е стигнал до невиждани равнища на дълга, които са се отразили отрицателно на стопанската система. За интервал от девет месеца египетската лира е изгубила над 50% от цената си по отношение на американския $. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР