Египетският президент Абдел Фатах ас Сиси заяви днес, че арабско-израелският

...
Египетският президент Абдел Фатах ас Сиси заяви днес, че арабско-израелският
Коментари Харесай

Египетският президент призова за признаване на Палестина

Египетският президент Абдел Фатах ас Сиси съобщи през днешния ден, че арабско-израелският кротичък развой е " концепция на лимита на силите си " и прикани интернационалната общественост да признае " Държавата Палестина ", съобщи Франс прес.

Държавният глава, който се срещна в Кайро с министър председателите на Испания и Белгия, сподели, че съживяването на мирния развой сред израелци и палестинци " може би не е от непосредствена нужда ". " Резултатите от това изпълнено със пречки пътешестване през последните 30 години ни приказват, че би трябвало " да предприемем друг метод, съобщи той на обща конференция. Сиси даде за образец обстановката в линията Газа от последните десетилетия, осеяни с спорове.

За задачата би трябвало да се мине през " признание на Държавата Палестина от интернационалната общественост и нейната интеграция в Обединените народи ", добави той няколко часа след влизането в действие на режим на прекъсване на огъня сред Израел и палестинското ислямистко придвижване " Хамас ".

" Казахме, че сме подготвени тази страна да е демилитаризирана и също по този начин би могло да има гаранции от сили, без значение дали това са сили на НАТО, сили на Организация на обединените нации, или арабски, или американски сили, до момента в който реализираме сигурност за двете страни – за зараждащата се палестинска страна и за израелската страна ", сподели Сиси на взаимна конференция в Кайро с испанския министър председател Педро Санчес и белгийския министър председател Александер де Кро. Политическото решение, което изисква основаването на палестинска страна, основана на границите от 4 юни 1967 година и със столица в Източен Йерусалим, продължава да е недостижимо, добави Сиси.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР