Египетският курорт Шарм Ел Шейх е домакин на откриващата се

...
Египетският курорт Шарм Ел Шейх е домакин на откриващата се
Коментари Харесай

Конференцията на ООН за изменението на климата започва в Шарм Ел Шейх

Египетският курорт Шарм Ел Шейх е хазаин на откриващата се през днешния ден Конференцията на Организация на обединените нации за изменението на климата. Домакинството на COP27 в зеления град на Синайския полуостров отбелязва 30-та годишнина от приемането на Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменението на климата.

„ През този интервал светът измина дълъг път в битката против изменението на климата и неговото негативно влияние върху нашата планета. Сега сме в положение да разберем по-добре науката зад изменението на климата, да оценим по-добре въздействието му и да разработим по-добри принадлежности за справяне с аргументите и следствията от него ”, означи в приветствието си към участниците и гостите на форума египетският президент Абдел Фатах ас-Сиси.

„ Ние имаме вяра, че международните водачи, договарящите и всички заинтригувани страни се събират още веднъж, с цел да показват своя хладнокръвен ангажимент към дейностите в региона на климата на всички фронтове ”, добави доктор Мостафа Мадбули, министър-председател на Арабска република Египет.



Над 40 000 са предстоящите участници във форума, който ще продължи до 18 ноември в Международния конгресен център на Шарм Ел Шейх. Сред тях са към 100 държавни и държавни ръководители и десетки хиляди делегати, представители на гражданското общество, медиите и всички други заинтригувани страни.

Зелена зона от 22 500 квадратни метра е мястото, където бизнес общността, младежта, гражданското общество, университетските среди и актьори от цялостен ​​свят ще имат свободно пространство за наличие и изяви. С тази територия уредниците желаят да насърчат разговора и ангажираноста сред участниците посредством събития, изложения, семинари, културни представления и диалози.

Шарм Ел Шейх е най-известният египетски курорт на Червено море. Властите поставят началото на развиването на туристическата зона в края на 60-те години на предишния век. Днес по цялото крайбрежие са издигнати първокласни хотели, заведения за хранене и нощни клубове.

Чистата вода на региона и обширните коралови рифове трансфораха Шарм ел-Шейх в известно място за гмуркане и шнорхелинг. Близостта на града до Израел, Йордания и Саудитска Арабия и опциите за първокласно настаняване трансфораха града в привлекателно място за редица интернационалните конференции, спечелвайки му признанието на ЮНЕСКО като „ Град на мира ”.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР